Anasayfa | Blog | Üye Giriş | Üye Ol
 
Tüm Kategoriler
Tüm KategorilerSebze Tohumları Lahana Tohumu Fasulye Tohumları Soğan Tohumları Turp Tohumları Semizotu Tohumu Pırasa Tohumu Patlıcan Tohumları Biber Tohumları Karnabahar Tohumları Kabak Tohumları Ispanak Tohumu Salatalık Tohumları Havuç Tohumu Domates Tohumları Brokoli Tohumları Bezelye Tohumu Bakla Tohumları Bamya Tohumu Bitki & Baharatlar Sarımsak Tohumu Marul TohumlarıMeyve Tohumları Kavun Tohumları Karpuz TohumlarıÇiçek Tohumları Çiçek TohumlarıFideler Sebze Fideleri Meyve Fideleri Çiçek Fideleri Domates Fideleri Biber Fideleri Patlıcan Fideleri Kabak Fideleri Karpuz Fideleri Salatalık Fideleri Kavun Fideleri Lahana Fideleri Brokoli Fideleri Karnabahar Fideleri Marul Fideleri Brüksel Lahana Fidesi Kırmızı Lahana FideleriGübreler Yaprak Gübreleri Toz Damlama Gübreleri Sıvı Damlama Gübreleri Organik Gübreler Mikro Element Serisi Organik KöklendiricilerÇim Tohumları Gölge Çim Tohumu Açık Alan Çim TohumuFırsat ÜrünleriÜreticiler Nunhems Clause Sygenta Sakata Metgen Bitki Besleme Ürünleri Biar Tohumculuk Gento Tohumculuk Argeto Tohumculuk Rijk Zwaan Tojumculuk Enza Zaden - AG Tohumculuk Kaizen Tohum Nev Tohum Hazera Tohumculuk Seminis Tohumculuk Vilmorin Agromak Tohumculuk Multi Tohum Bursa Tohum Diğer Anadolu Tohum Genta Tarım Acun Tohum Balıkesir Tohumculuk Arzuman Tohumculuk Verim Ziraat Altın Tohum Rito Tohumculuk Fito Tohumculuk Lark Seeds Manier Tohumculuk Elmas Tohumculuk E-Z Tohumculuk Axia Tohum Küçük Çiftlik Tohumculuk Vatan Tohum Troya Tohumculuk Yüksel Tohumculuk Agrotan Tohumculuk Osm Tohumculuk Petektar Tohumculuk Trust Seeds Akça Tohumculuk Alfa Tohumculuk Agrovizyon Tohumculuk Tasaco Tohumculuk Ekiz Tohumculuk Asgen Tohumculuk Anamas Tohumculuk Beyaz Tohum Gentar Tohumculuk Zeisa Tohum Mbay Tohumculuk May Tohumculuk
Kolinizde Ürün Yok

Proseed Shade Underwaal Mix Gölge Alanlar Çim Tohumu 1KG

    
Ürün Adı : Proseed Shade Underwaal Mix Gölge Alanlar Çim Tohumu 1KG
Ürün Kategorisi : Çim Tohumları
Stok Kodu :
Açıklama :

1. Çim Seçimi 

Gölge Alan Çimi : Az güneş alan, nemli bölgelerde kullanılır.

2. Ön Hazırlık

a) Ekim yapılacak alanı temizleyin : 

b) Gübreleme ile toprağı besleyin : Sonbaharda ve ilkbaharda uygun gübreleri kullanın.

3. Toprağın Hazırlanması:

Toprağın hazırlanması, çim ekiminden bir hafta önce olmak koşuluyla, yılın her anı yapılabilir.

1. Toprağı 20 cm derinliğe kadar belleyin.

2. Tırmık yardımıyla toprağı düzeltin, topakları dağıtın, yabancı maddeleri temizleyin.
3. Kürek kullanarak toprak seviyesini eşitleyin (taşları temizleyin, çukurları doldurun)
4. Rulo ile toprağı sıkıştırın.
5. Kalan taşları temizleyin.
6. Tekrar tırmık yardımıyla toprağın yüzeyini düzeltin.
Bu işlemleri birkaç kere tekrarlayın. Yüzeyde 2 – 3 cm’lik ince toprak katmanı olması çok önemlidir. Ekim sırasında mükemmel sonuç almak için, bu düzeltme işlemi özenle yapılmalıdır. Toprağı hazırlama işlemleri güneşli bir günde ve kuru toprak üzerinde yapılmalıdır. Eğer otomatik sulama sistemi döşenecekse, bu işlem toprak düzeltme işleminden önce yapılmalıdır.

4. 

Tohum serpme işlemi toprak kuruyken yapılmalıdır. Yağmurlu veya rüzgarlı havalarda tohum serpmeyin. Tohum serpme işlemi sırasında sırtınızı rüzgara verin.

a) Ekim Tarihleri : Kuzeyde, Nisan, Mayıs, Eylül ayları ekim yapmak için uygun aylardır. Mart, Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında ise ancak hava şartları uygun olduğu takdirde ekim yapılabilir. Diğer aylar ekim yapmaya uygun değildir.
Güneyde, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Eylül, Ekim, Kasım ayları ekim için uygun aylardır. Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında ise ancak hava şartları uygun olduğu takdirde ekim yapılabilir. Diğer aylar ekim yapmaya uygun değildir.
b) Tohum miktarı : m²’ye 30 – 40 gr arası tohum gerekir.
c) Ekim Yöntemi : Tohumların yarısını bir yöne, kalan yarısını ise diğer yöne doğru yürüyerek serpin. Bir geçtiğiniz yerden bir daha geçmemek için ekim yapılacak alanı parsellere bölün. Çim ekilecek alanın kenarlarına daha fazla tohum serperek, çim alanın sınırlarını belirginleştirin. Tırmık yardımıyla, tohumların üzerini hafifçe toprakla kapatın (1 cm’den az). Bunu yaparken , tohumları bir araya toplamamaya özen gösterin. Tohumların üzerini ince elenmiş toprakla kapatın. Tohumların toprakla tam olarak temasını sağlamak için kuru toprak zemini rulo yardımıyla iyice sıkıştırın. Kuraklık zamanında, hafif yağmurlama ile sulayarak, toprağı 5 cm derinliğe ulaşacak şekilde nemli tutun.

5. Bakım

Çimlerin çıkma süresi kullanılan tohum karışımına göre değişiklik gösterir. Yaklaşık 2 ila 3 hafta içinde çıkmaya başlarlar.

a) İlk defa biçme : Çim, 10 cm yüksekliğe ulaştığında, 5 – 6 cmden sonrasını keskin bıçaklar kullanarak biçin. İlk biçmeden sonra, köklerin topraklara daha iyi temas etmesini sağlamak için üzerinden ruloyla geçebilirsiniz.
b) Devamlı bakım : Çimleri genel olarak hep 1/3 oranında kısaltın. makinasının ulaşamaıdığı yerler için misinalı  makinası veya çim budama makası kullanın.
İlkbaharda:çimler haftada bir biçilmelidir.
Yazın:çimler 15 günde bir biçilmelidir.
Sonbaharda :çimler Eylül sonuna kadar 15 günde bir biçilir.
Kış başlangıcı (kasım ayı): Çimleri son bir kez, kışa dayanabilmeleri için biraz da uzun bırakarak (5-6 cm) biçin. Kış aylarında havanın çok soğuk olmadığı zamanlarda 10 cmi geçmişse biçin. Aksi halde kışın pek uzayamayan çimler soğuktan donabilir.
Sulama
Yazın sulama, hafif yağmurlama şeklinde ve toprağın derinlemesine nem alması için (yaklaşık 10 cm derinliğe kadar) tercihen akşamları yapılır. Kış aylarında ise yağışlar yeterli olacaktır.
Gübreleme
Yılda 2 – 3 defa ( nisan – mayıs – temmuz – eylül dönemi) ağır salımlı gübre kullanılabilir.
c) Yıllık bakım : 
Yabani otların temizlenmesi : İkinci biçmenin ardından yeni çim için uygun ilaçlama ile yabani otlar temizlenir. 4-5 biçme işleminden sonra ( çim ekiminden sonraki 2. yıl ) yeniden uygun yabani ot temizleme ilacı uygulanır. Ürün için öngörülen ilaçlama dozajlarına mutlaka uyulmalıdır.
Havalandırma:İlkbahar ve sonbahar aylarında havalandırma işlemi yaparak çim artıklarını temizleyin.
Yosun temizleme: Yosun, gölgede kalan sıkı toprakta oluşur. Yosun öldürücü serpin ve ilaç etkisini gösterdikten sonra çim havalandırma tırmığı veya elektirkli çim havalandırma makinesi kullanarak yosunları temizleyin.
Onarım: Çimin hasar gördüğü yerleri onarmak için tamir çimi ekebilirsiniz.
Bitim işleri : Net bir görünüm elde etmek için çim kenar kesici kullanabilirsiniz. Bu sayede toprak ve çim kesilerek çimin istenilen sınırların dışına taşması önlenir.


Güzel bir çim elde etmek için ipuçları:

  • Yağmurlu zamanlarda sümüklü böceklere karşı ilaç uygulayın.
  • Ekim yapmadan önce yabani otların büyümesini engellemek için yalancı ekim yapın: ekim yapacakmış gibi toprağı hazırlayın ve yabani otlar büyüdükten sonra glifosat bazlı yabani ot ilacı uygulayın.
  • Büyümemiş tohumları yüzeye çıkarmamak için toprağı fazla derinlemesine işlemeyin.
  • Çimleri ıslakken biçmeyin.
  • Çim biçme makinasını yüksek hızda kullanmayın.
  • Çim biçme makinasının bıçaklarını düzenli olarak bileyin.
  • Bitkilerin büyümesi kışın yavaşladığından kışın çimleri gerekmedikçe biçmeyin.
  • Yosun veya çürümüş yaprak oluşumunu engellemek için kesilen çimleri mutlaka temizleyin.
  • Mümkünse otomatik sulama sistemi kullanın. Otomatik olarak programlanan sulama sistemleri, hortum veya benzeri hiçbir ürün kullanımı gerektirmeden, dengeli ve ölçülü br sulama yapılmasını sağlar. Bu sistemler ayrıca bitki örtüsüne uygun sulama yaparak su tasarrufu da sağlamaktadır. Tek bir geçişte çimenlerin yeterli ve doğru şekilde sulanmasını sağlar. Sağlıklı çimler için sulama çok öenlidir. Yaz mevsiminde çok fazla sulama isteyen çimlerin ömrünü uzatmak doğru sulamayla mümkün olur.
Paket İçeriği : 1 KG  
İletişim
  Tirpidin Sanal Mağaza © 2011 Web SHOP 7/24